Waarom kiezen voor een WordPress website?


Wil je graag een webwinkel beginnen? En twijfel je nog over het CMS? Lees dan gauw verder. In deze blog geven we je 5 redenen waarom je het beste voor WordPress kunt kiezen.

1. Open source CMS

Het grootste voordeel van WordPress is dat het een open source software is. Hierdoor is het toegankelijk voor iedereen. Dus of je nu een freelance programmeur bent of een doe-het-zelver. Het maakt niet uit, want iedereen kan de software gebruiken, aanpassen en of verspreiden. Dit betekent ook dat het CMS volop in ontwikkeling zal blijven. WordPress is in de basis gratis. Maar wil je gebruik maken van extra mogelijkheden, dan zul je hiervoor eventueel plug-ins of thema’s aan moeten schaffen. Maar in feite is dit niet erg, omdat je nog steeds alleen betaald voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Als je net begint met je webshop dan volstaat een basis WordPress website ook nog wel.

2. Eenvoudig en gemakkelijk in gebruik

Doordat er zoveel gebruik wordt gemaakt van WordPress is het voordeel dat er ook veel over geschreven wordt. Hierdoor kun je alle informatie gemakkelijk online vinden die je nodig hebt om je website te kunnen bouwen. Natuurlijk kun je het jezelf ook zo moeilijk maken als je zelf wilt. Want ook voor gevorderde mensen biedt WordPress volop mogelijkheden. Er worden namelijk regelmatig nieuwe plug-ins ontwikkelt.

3. Gemakkelijk in onderhoud

Het voordeel van WordPress is ook dat de updates automatisch worden geïnstalleerd. Hierdoor heb je daar weinig omkijken naar. Je kunt het CMS van WordPress dus op eenvoudige wijze onderhouden. Mocht er toch sprake zijn van een grote verandering, dan zul je dit wel handmatig moeten doen. Maar dit gebeurt niet vaak. Ons advies is om zo nu en dan eens je dashboard te controleren op nieuwe updates.

4. Website vindbaar?

Het is vandaag de dag erg belangrijk dat de website vindbaar is via Google. Met een WordPress website kun je prima scoren in Google. Hiervoor kun je gebruik maken van de Yoast SEO plug-in. Ook kun je gebruik maken van de related post plug-in en je categorieën indelen op belangrijke zoekwoorden.

5. Veilig en betrouwbaar

Het CMS van WordPress wordt als erg veilig en betrouwbaar bestempeld. Je kunt hiervoor eventueel mocht je dat willen extra plug-ins downloaden, zodat je de veiligheid naar een nog hoger level tilt. En controleer je updates goed, zodat de kans kleiner wordt dat je website wordt gehackt.

Tot slot…

Een WordPress website is voor iedereen geschikt. Het is betaalbaar, daarnaast is het gemakkelijk te leren en ook nog eens gebruiksvriendelijk. Uiteraard hoef je niet alles zelf te doen. Een WordPress website laten maken kan je ook door een externe partij laten doen.